van Hontem architecten | Gezondheidscentrum ECT, Tiel

Gezondheidscentrum ECT, Tiel

Project: 0321 / 0621
Periode: 2003-2007 / 2006–2009
Opdrachtgever: Stichting Volkshuisvesting Tiel (SVT)

Gezondheidscentrum

Dit gezondheidscentrum is ontworpen in opdracht van de Stichting Volkshuisvesting Tiel. Het Eerstelijns Centrum Tiel (ECT) bestaat uit huisvesting voor twaalf huisartsen in drie teams, een grote apotheek en ruimtes voor de GGZ en het Ziekenhuis Rivierenland Tiel. Het project is ingepast in een voormalige land- en tuinbouwschool; het gebouw heeft zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant een volledige transformatie ondergaan. Op 15 juni 2007 is het ECT geopend.
Uitbreiding

Vanaf 2006 is het centrum uitgebreid met een bouwvolume van 2.000 m2. In de nieuwbouw vinden diverse tweedelijns zorgaanbieders onderdak, zoals fysiotherapeuten, logopedisten, psychologen en diëtisten. De uitbreiding bestaat uit een laag bouwvolume, dat aan het bestaande deel is gekoppeld, met haaks daarop een volume van twee bouwlagen. De uitbreiding is opgetrokken uit twee formaten mergelkleurige baksteen, die in een ‘willekeurig’ lagenverband zijn opgemetseld, waardoor een heldere, eigentijdse uitstraling is ontstaan.

De nieuwbouw opereert zelfstandig en heeft dan ook een eigen entree en wachtruimte. De entree is voorzien van een houten pergola. In de centrale hal zijn de twee verdiepingen van het gebouw via een vide bereikbaar.

© 2015 van Hontem architecten - Alle rechten voorbehouden. Disclaimer