van Hontem architecten | Combinatiegebouw / appartementencomplex, Millingen a/d Rijn

Combinatiegebouw / appartementencomplex, Millingen a/d Rijn

Project: 0742 / 1011
Periode: 2007-2012 / 2011-2014
Opdrachtgever: U-projecten / Woningcorporatie Waardwonen

Combinatiegebouw

In het hart van het dorp Millingen heeft van Hontem architecten drie naast elkaar gelegen complexen ontworpen. De blokken zijn gesitueerd in een parkachtige, autoluwe omgeving die aansluit bij de groene omgeving die het dorp kenmerkt.

Het combinatiegebouw met kinderdagopvang en bovenliggende appartementen is als eerste gerealiseerd. Het gebouw telt drie bouwlagen en is wat betreft maat en schaal ingepast in de omgeving door de hoofdmassa te segmenteren en te variëren met dakrichtingen. De ontsluiting van de woningen vindt plaats vanuit een ruim opgezette binnenhal met vides en grote daklichten.

Appartementencomplex

Vanaf 2011 volgt de bouw van een tweede appartementencomplex. Ook dit gebouw is wat betreft maat en schaal in de omgeving ingepast door de hoofdmassa te segmenteren. Ditmaal is er voor gekozen om geen gebruik te maken van inspringende delen, maar zijn de appartementen als een reeks geschakelde woningen vormgegeven. Het complex telt 21 huurappartementen in drie bouwlagen. Er zijn diverse woningtypes opgenomen.

Urban villa’s

Het derde onderdeel, de ‘urban villa’, is als alzijdig gebouw binnen het plangebied ontworpen. Onder het blok bevindt zich een parkeergarage, die half verdiept in het maaiveld ligt en wordt geaccentueerd door een andere kleur metselwerk. De 12 koopappartementen hebben een netto oppervlakte van 90-100 m2 en worden centraal ontsloten via een zogenaamde ‘wokkeltrap’. Het urban villagedeelte van dit plan is (nog) niet gerealiseerd.

© 2015 van Hontem architecten - Alle rechten voorbehouden. Disclaimer