van Hontem architecten | Ontwerp De Coronel

Ontwerp De Coronel

Project: 0714
Periode: 2007-2010
Opdrachtgever: V.O.F. Coronel (Standvast Wonen), onder supervisie van Vera Yanovshtchinsky architecten BV.

Het plan De Coronel is ontwikkeld op een terrein tussen de Hatertseweg, de Heiweg, de Nieuwe Mollenhutseweg en de Kamerlingh Onnesstraat te Nijmegen. Het ontwerp van van Hontem architecten bestaat uit twee plandelen: een complex met 12 koopwoningen en aansluitend een appartementengebouw.

De grondgebonden koopwoningen hebben diverse indelingen en variërende oppervlaktes. Ze zijn individueel herkenbaar, maar vormen tegelijkertijd een eenheid in de lengterichting van het gebouw. Aan de ene zijde is de kopgevel verbijzonderd door middel van het optillen van het dak, terwijl de andere kopgevel aansluit op de hoogte van het tweede plandeel: het appartementengebouw. De woningen zijn bedacht in twee kleuren metselwerk; beide kleuren worden in een verschillend formaat baksteen uitgevoerd.

In het appartementengebouw zijn twee woonvoorzieningen voor de Pluryn Werkenrode Groep opgenomen. Op de eerste, tweede en derde verdieping bevinden zich huurwoningen. Onder de appartementen is een parkeerkelder gepland. Het gebouw is als een totaliteit ontworpen, met een afwisselend verloop van het ‘groene dak’-patroon. De galerijontsluiting is geïntegreerd in de totale vormgeving van het gebouw. Net als de koopwoningen is ook dit gebouw ontworpen in twee kleuren metselwerk, waarbij de formaten van de bakstenen verschillen. Het project is niet uitgevoerd.

© 2015 van Hontem architecten - Alle rechten voorbehouden. Disclaimer