van Hontem architecten | Nieuwbouw woonhuis Familie Pluym, Lent

Nieuwbouw Woonhuis Familie Pluym, Lent

Het nieuwe woonhuis van de Familie Pluym aan de dijk  bij Lent, Nijmegen Noord is opgeleverd. Het ligt aan de binnendijkse zijde van de Oosterhoutsedijk. Het betreft een zogeheten ‘tweelinghuis’, met een vrijstaand woon- en slaapgedeelte aan de dijkzijde en een houten gedeelte dat wat betreft volume en hoogte aansluiting zoekt bij het achterliggende woonblok. Het vrijstaande gedeelte is in rood metselwerk uitgevoerd en afgedekt met een zinken dakvorm. Dit gedeelte is ruim twee meter boven het bestaande maaiveld gesitueerd, waardoor het woongedeelte uitzicht heeft over het Waalgebied en de Nevengeul. Door de verhoogde situering is tevens rekening gehouden met eventuele toekomstige dijkverhogingen.

© 2017 van Hontem architecten - Alle rechten voorbehouden. Disclaimer